Bourns Inc.

1947-ben a kaliforniai Altadenaban Marlan és Rosemary Bourns megnyitotta első kereskedését 35 négyzetméteres garázsukban. Ötletük nyomán új módszert találtak a repülőgépek repülési magasságának pontos meghatározására, megoldván a pilóták addigi egyik kritikus problémáját.

Az első miniatűr lineáris és ívelt mozgású pozícióérzékelő potenciométer kifejlesztésével apró vállalkozásuk olyan globális
társasággá nőtte ki magát, melynek termékei a mai mindennapi élet számos elektronikai területén megtalálhatók.

A Bourns már a kezdetektől harmóniát teremtett a minőség, az érték és az innováció között. 1952-ben szabadalmaztatta a világ első trimmelt potenciométerét Trimpot® védjeggyel. A Bourns kiválóság iránti elkötelezettsége biztosítja termékei és szolgáltatásai folyamatos fejlesztését annak érdekében, hogy minden tekintetben kielégítse a vevői elvárásait.

A felvásárlások és új üzletágak indítása révén folyamatosan bővülő vállalat központja Riversideban, Kalifornia államban található, valamint tizenöt másik telephellyel rendelkezik világszerte, összesen kilenc országban. Termékskáláján jelenleg megtalálhatóak a precíziós potenciométerek, vezérlőpanelek, enkóderek, rezisztor/kapacitor hálózatok, chip ellenállások/tömbök, induktorok, átalakítók, visszaállítható biztosítékok, tirisztor-alapú túlfeszültségvédők, SMD rezisztorok, 5-tüskés védők, ipari jeladók, hálózati interfész eszközök és integrált áramkörök.

www.bourns.com >>

AutóIPARI üzletág

A világ számos termelővállalata megbízható partnerként ismeri a Bournst. Vevőink igényeit olyan komponensekkel és integrált megoldásokkal elégítjük ki, amelyek számos autóipari alkalmazásba beépíthetőek.

A Bourns tudatában van annak, hogy az autóipari termelő vállalatok teljes megoldásokat igényelnek. A széles komponens palettánk révén vevőink elvárásait messzemenőkig kielégítjük, beleértve a különböző érzékelőket, túláramvédelmi eszközöket, vezérléseket és diszkrét komponenseket. A vertikális integrációnk, termelési kapacitásunk és birtokunkban lévő műszaki know-how biztosítja, hogy a vevői elvárásokhoz gyorsan tudunk alkalmazkodni, miközben optimális ár, minőség és szállítási feltételeket érünk el.

http://www.bourns.com/Automotive.aspx >>

Bourns Magyarország

 

SZENZORGYÁRTÁS – AUTÓIPARI ÜZLETÁG – AJKA

1945-ben egy másik kontinensen, egy másik családi vállalkozás jött létre. A németországi Pfaffenhausenben Alois Ruf megalapította a RUF autójavító műhelyét. A vállalkozás az évek során folyamatosan bővült, aminek eredményeként a ’80-as évek közepén megkezdődött az autóipari szenzorok gyártása. Egy évtizeddel később a cég Ajkán kezdte meg magyarországi tevékenységét, ahol szenzor összeszereléssel foglalkoztak. Mielőtt 2004 decemberében a Bourns Inc. felvásárolta a RUF Kft-t, a német gyár termelését Ajkára telepítették. A 2000-es évek során egyre több termelősort helyeztek üzembe az ajkai gyárban. A felvásárlás óta az üzem megduplázódott mind létszám, mind pedig az éves forgalom tekintetében. A vállalat jelenleg kb. 900 főt foglalkoztat, évente több mint 30 millió szenzort gyárt a 14.000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokában, évi 35 millió eurós forgalmat bonyolítva ezzel.

Fő termékeink: kormányszög- és nyomaték szenzorok, sebesség szenzorok, pedál-szög szenzorok, kormányszög szenzorok, üzemanyagszint-érzékelők, stb. Legnagyobb vevőink közé tartozik a Bosch AS, a GM, a Knorr Bremse, a Bosch, a Visteon, a Hyundai Mobis, az Arvin Meritor, stb.

TERMÉKFEJLESZTÉS – AUTÓIPARI ÜZLETÁG – VESZPRÉM

A vállalat 2017-ben, egy stratégiai döntés eredményeként új telephely létrehozása mellett köteleződött el.  Az új veszprémi telephelyen az autóipari termékek fejlesztése történik. A telephely hivatalos megnyitójára 2018. novemberében kerül sor, melyet követően már az új telephelyen folytathatja munkáját a kibővített mérnök csapat.

 

ÉRTÉKESÍTŐ KÖZPONT – KOMPONENS ÜZLETÁG – VESZPRÉM

Az ajkai telephelyen már a 2000-es évek közepe óta működik a komponens üzletághoz tartozó vevői kapcsolattartó, értékesítő és elemző csapat, akik az EMEA régióban elhelyezkedő vevőink igényeit kezelik. Figyelik és elemzik a piaci trendeket, vevőre szabott árajánlatokat készítenek, fogadják és rögzítik a megrendeléseket, támogatják értékesítő kollégáinkat és kezelik az esetleges vevői reklamációkat.  A csapat a munkáját az új veszprémi telephelyen folytatja majd a megnyitót követően.

Személyautó szenzor megoldások

Teherautó szenzor megoldások