Magyarországon immáron két telephelyen, Ajkán és Veszprémben vagyunk jelen. Ajkán van az autóipari gyártási tevékenységünk, míg Veszprémben nincs gyártás, hanem fejlesztési és értékesítési tevékenység.

Telephelyeinken olyan inspiráló, kreativitásra ösztönző környzetet biztosítunk, ami hosszú távon garantálja az új ötletek és innovatív megoldások kifejlesztését.

                                  BHUN  001

AJKA

SZENZORGYÁRTÁS / AUTÓIPARI ÜZLETÁG

Az autópari szenzorgyártás a vállalat jogelődje, a RUF Kft. tevékenysége által indult el Magyarországon. A RUF Kft. működése 1945-ben kezdődött, a németországi Pfaffenhausenben, ahol Alois Ruf megalapította a RUF autójavító műhelyét. A vállalkozás az évek során folyamatosan bővült, aminek eredményeként a ’80-as évek közepén megkezdődött az autóipari szenzorok gyártása. Egy évtizeddel később a cég Ajkán kezdte meg magyarországi tevékenységét, ahol szenzor összeszereléssel foglalkoztak. Mielőtt 2004 decemberében a Bourns Inc. felvásárolta a RUF Kft-t, a német gyár termelését Ajkára telepítették. A 2000-es évek során egyre több termelősort helyeztek üzembe az ajkai gyárban. A felvásárlás óta az üzem megduplázódott mind létszám, mind pedig az éves forgalom tekintetében. A vállalat jelenleg kb. 900 főt foglalkoztat, évente több mint 30 millió szenzort gyárt a 14.000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokában, évi 35 millió eurós forgalmat bonyolítva ezzel.

Fő termékeink: kormányszög- és nyomaték szenzorok, sebesség szenzorok, pedál-szög szenzorok, kormányszög szenzorok, üzemanyagszint-érzékelők, stb. Legnagyobb vevőink közé tartozik a Bosch AS, a GM, a Knorr Bremse, a Bosch, a Visteon, a Hyundai Mobis, az Arvin Meritor, stb.

VESZPRÉM

TERMÉKFEJLESZTÉS / AUTÓIPARI ÜZLETÁG

A vállalat 2017-ben, egy stratégiai döntés eredményeként új telephely létrehozása mellett köteleződött el. A telephely hivatalos megnyitójára 2018. novemberében kerül sor, azóta ezen a telephelyen folytathatja munkáját a kibővített mérnök csapat. Az itt dolgozó munkatársak a vállalat autóipari szenzorait fejlesztik.

 

ÉRTÉKESÍTŐ KÖZPONT / KOMPONENS ÜZLETÁG

Az ajkai telephelyen már a 2000-es évek közepe óta működik a komponens üzletághoz tartozó vevői kapcsolattartó, értékesítő és elemző csapat, akik az EMEA régióban elhelyezkedő vevőink igényeit kezelik. Figyelik és elemzik a piaci trendeket, vevőre szabott árajánlatokat készítenek, fogadják és rögzítik a megrendeléseket, támogatják értékesítő kollégáinkat és kezelik az esetleges vevői reklamációkat.