A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kezdeményezésére alapított „Díj a Sikeres Vállalkozásokért” elismerés keretében a hónap beruházója kategóriában, a szakmai zsűri javaslata alapján a Bourns Kft. a 2016. októberi elismerés díjazottja lett. A díjat Bulyáki István, a Bourns Kft. gyárigazgatója vehette át.

Egy ilyen elismerés mindig nagy öröm számunkra, ezúton is köszönjük, hogy megtisztelték vele cégünket.

A 2016-os évben sok jelentős változáson ment át a vállalatunk. Bővülésünk nem csak létszámban, hanem termékekben és gyártósorokban is megmutatkozik.

Létszám tekintetében az idei évben az eddigi plusz 50 fő felvételével már 700 főre gyarapodtunk, melynek kétharmada közvetlenül a termelésben dolgozik. Elsősorban az ajkai és környékbeli, azaz a Veszprém megyei munkavállalókat igyekszünk magunkhoz vonzani. Tekintettel a fogyó munkaerőre, ez a feladat kihívások elé állít minket is, még úgy is, hogy közel a Balaton, hogy szomszédunkban található a Magyar Riviéra.

Az újonnan bevezetett technológiáink között említeném a lakkgyártást, a pasztafejlesztést, az SMT beültetést, valamint a nyomaték-és sebesség váltó szenzorokat. Az ajkai lokációnk összesen több, mint 2000 különböző terméktípust gyárt, melyekből évente közel 40millió alkatrészünk kerül beépítésre személy-és tehergépjárművekbe.

Új beruházásainktól a 2017-es évben 15-20 %-os árbevétel emelkedést várunk, valamint azt, hogy újabb munkahelyeket tudunk majd biztosítani az ajkai régió munkavállalói számára. A cél a 800 főig való növekedés.